Rékasi Zsigmond – Ifjú hős vagy bujtogató-gyújtogató?


Amíg az ellenzéki gondolatoknak elkötelezett média a jobb magyar sorsért küzdő ifjú, 17 éves, abuzált hősként tolja a politika frontvonalába, addig a kormánypárti szavazók szemében csak közönséges bujtogató, a törvényes választások rendje elleni konspiráció egyik felforgató eleme.

A politikai meggyőződést vagy elfogultságot kissé háttérbe szorítva mindkét oldalon feltehető a kérdés: szükséges-e, morálisan megengedhető-e, hogy a politikai élet és a média 18. életévét be nem töltött, ezért pszichológiai okokból még választójoggal sem rendelkező “aktivistákat” szerepeltessen politikai szereplőként?

Amikor Rékasi Zsigmondot nézem, akkor csupán egy naív, önszerepét túlértékelő fiatalt látok, aki a maga 17 évnyi élettapasztalatával szeretne életbölcsességet osztani egy egész országnak. Ez talán megmosolyogtatna, ha nem merülnének fel komolyabb aggályaim is azzal kapcsolatban, hogy bűnügyi nyilvántartásig vezető politikai radikalizmus eszközeként jelenik meg egy forrófejű fiatal… – Megpróbálom elképzelni a szülei gondolkodását, akik ezt követni érdemes életpályának látják a gyermekük számára.